Dijkema’s Autoglas vervangt en kalibreert elke autoruit


Terug naar Nieuws
Dijkema’s Autoglas vervangt en kalibreert elke autoruit

Steeds meer autoruiten zijn uitgerust met camera’s en sensortechnologie. Diverse sensoren in de voorruit maken rijden veel veiliger. Gaat zo’n ruit stuk en moet deze worden vervangen, dan moet die veiligheidstechnologie nadien natuurlijk wel weer feilloos functioneren. Wij kalibreren nieuwe autoruiten voor alle merken en types auto’s, zodat u zelf, uw medewerkers of uw klanten weer veilig op pad kunnen.

 

Veiligheidstechnologie maakt het vervangen van autoruiten gecompliceerd. Want het is zaak om alle sensoren en camera’s na vervanging van de ruit weer heel secuur af te stellen. Dankzij kalibratie blijft de veiligheid van de veiligheidssystemen van elke auto gegarandeerd. Denk hierbij aan multi-collision brake, automatische afstandsregeling, lane assist, automatische parkeerhulp, vermoeidheidsherkenning of traffic sign recognition.

Hella Gutmann Solutions

Dijkema’s Autoglas kalibreert autoruiten voor alle merken en types auto’s. Daarvoor beschikken wij sinds kort over kalibratie-apparatuur van Hella Gutmann Solutions. Deze Camera & Sensor Calibration (CSC) tool voert metingen uit met laser. Met data van deze metingen worden de camera’s en sensoren in de nieuwe voorruit zeer precies afgesteld. Het werken met de CSC-tool is specialistisch werk. Verschillende van onze monteurs zijn hiervoor opgeleid en gecertificeerd.

 

Steeds meer auto’s met veiligheidstechniek

Gebruik van camera- en sensortechnologie voor veiligheid op de weg en assistentie van de bestuurder zijn betrekkelijk nieuwe ontwikkelingen. Tot voor kort was deze technologie enkel te vinden op de meer exclusieve auto’s. Inmiddels breidt deze technologie zich ook steeds verder uit onder middenklasse-auto’s. En wij verwachten dat deze ontwikkeling doorzet. Zo zal deze technologie de komende jaren worden toegepast op een steeds breder scala auto’s. Daarnaast is de verwachting dat er steeds meer en ingenieuzer sensoren op auto’s geplaatst gaan worden. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet en blijven investeren in kennis van sensor- en camerasystemen bij autoruitvervanging.

Wilt u meer weten? Neem gerust contact op via (0598) 380400.

 
 

Bekijk ook

Direct via mobiel autoruitschade melden in vier simpele, snelle stappen  Auto met ruitschade? De Schademelding App van Dijkema’s Autoglas maakt ruitschade melden simpel & snel voor professionals in de automotive branche. Automonteurs en schadeherstellers melden de schade direct vanuit de werkplaats of op locatie, wij regelen de rest!
 
Lees het hele bericht
  Bestelt u bij ons een autoruit? Zorg er dan altijd voor dat u het kenteken van de auto daarbij doorgeeft. Want zonder kenteken is het voor ons lastig en vaak zelfs onmogelijk om het juiste autoraam te bestellen. Gaat het om een nieuwere auto? Dan ontvangen wij ook graag het chassisnummer en – indien beschikbaar – het originele nummer van de autoruit. Weet u van welk merk en type auto de ruit op de foto is? Doe mee aan onze prijsvraag en maak kans op een dinerbon!
 
Lees het hele bericht
Ondanks strengere eisen en het aanscherpen van de polisvoorwaarden, heeft Univé ook voor 2017 de samenwerking met Dijkema’s Autoglas verlengd. Dat betekent dat wij in de regio Groningen ruitschade mogen herstellen in opdracht van Univé.  
 
Lees het hele bericht